Juli - Schol

Schol, we hebben er eerder over geschreven, maar deze vis verdient als vis van de maand terecht meer aandacht. Juli én schol zijn namelijk een topcombinatie voor iedereen die twijfels heeft bij een visje op zijn bord. Waarom eigenlijk?

Voor beginners

Schol is dé vis voor iedereen die vis wil leren eten. Ken jij iemand die twijfelt of vis nu wel echt zo lekker is? Serveer dan juist deze maand eens een scholletje. Tussen januari en april is schol uit de Noordzee namelijk erg mager en smaakloos, omdat ze dan paait. Vanaf mei en juni zit de schol weer goed in het vlees. Maar het lekkerst is schol toch echt van juni tot oktober. Dan is deze vis op z’n dikst en op z’n smakelijkst.

Het visvlees van schol is stevig, maar ook heel mals en zacht. Zijn smaak is vrij neutraal en kan nog weleens iets wisselen. De smaak van schol wordt namelijk ook bepaald door de bodemsoort waar de schol als platvis in leeft. Toch nog twijfels bij een hap schol? Lees dan snel verder.

Naamloos Naamloos