Griet uit de oven met witte wijnsaus

ingevoerd op 30-10-2018

40-60 minuten
4 personen
Griet
Hoofdgerecht
Overig

 

Ingrediënten
• 4 grietfilets van ca 200 gr
• 1 sjalot
• 2,5 dl visbouillon
• 1 scheutje droge witte wijn
• Peper en zout

Voor de saus
• 1/3 wortel
• 1/3 courgette
• 1/4 knolselderij
• 1/3 prei, het wit
• 1/3 bosje bladselderij
• 2,5 dl room
• ½ citroen, sap

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de sjalot, wortel, courgette, knolselderij, prei en bladselderij heel fijn. Verdeel de sjalot over een ingevette ovenschaal, leg de grietfilets erop en kruid met peper en zeezout. Voeg de visbouillon en wijn toe en zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie circa 10 minuten in de
voorverwarmde oven. Keer de vis om en laat nog 5 minuten garen. Giet het kookvocht af in een pan en dek de filets af met aluminiumfolie en houd ze warm in de oven. Kook het kookvocht tot de helft in, voeg de room toe en laat verder inkoken. Leg de fijn gesneden groenten in de saus en breng op smaak met citroensap. Schep de saus over de vis en verdeel over voorverwarmde borden.

 

Bron: verras je smaak met vis

griet griet