Pikante kabeljauw met wilde rijst

ingevoerd op 05-02-2019

4 personen

25 min

 

Vis

BEVAT PER PORTIE

585 kcal

37 g eiwit

11 g vet

84 g koolhydraten

 

INGREDI√čNTEN

400 g witte & wilde rijst

4 stukken kabeljauwfilet van 150 g

2 eetlepels (olijf)olie

1-2 rode pepers, in reepjes

2 uien, gesnipperd

3 cm verse gemberwortel, geraspt

1 eetlepel kurkuma (geelwortel)

250 ml volle yoghurt

1 eetlepel verse koriander, gehakt

1 limoen, in partjes

 

BEREIDEN

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de peper, ui, gemberwortel en kurkuma 3 minuten. Leg de kabeljauw erbij, schep voorzichtig om en bak zachtjes 2 minuten. Schenk de yoghurt erbij en stoof zachtjes 8 minuten.

Serveer de kabeljauw met de saus bij de wilde rijst. Strooi de koriander erover en garneer met limoenpartjes.

 

VARIATIETIP

Ook lekker met chilisaus: verwarm 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels droge sherry, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel chilisaus. Serveer deze saus bij de gebakken visfilets.

 

VERVANGENDE VIS

Snoekbaars, zeeduivel, zeewolf

pikante-kabeljauw-wilde-rijst-500 pikante-kabeljauw-wilde-rijst-500