Gelakte makreelfilets met tartaar van rode biet

Recept van de maand maart

 20-40 minuten

 Gemiddeld

 Grill/Barbecue, 

 4 personen

 Makreel

 Voorgerecht

 

Ingrediënten

• 300 gram makreelfilet

• 1 eetlepel mirin

• 1 eetlepel lichte sojasaus

• 1 grote gekookte biet

• 1 ui

• Halve eetlepel kappertjes

• 4 harde kleine augurkjes

• 1 eetlepel mayonaise

• 4 eetlepels gehakte peterselie

• Beetje tabasco

• Halve eetlepel worcestersaus

• Halve eetlepel witte wijnazijn

• ½ eetlepel wasabipasta

• 4 eetlepels mascarpone

• 2 eetlepels zure room

• Een scheutje limoensap

• Peper en zout

 

Bereiding

Pureer de bieten grof en snipper de ui. Snijd de kappertjes en de augurk fijn. Meng de Worcestersaus, de tabasco, de mayonaise, de ui, de kappertjes, de stukjes augurk, de azijn en de peterselie door de gepureerde biet. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de wasabipasta met de mascarpone, zure room en het limoensap. Meng de mirin met de sojasaus. 

Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en grill de filets op de velkant in de pan. Druk iets aan en bak ongeveer 4 tot 5 minuten. Blus af met het mengsel van de mirin en sojasaus.

Strijk op ieder bord een lepel wasabicrème en maak op ieder bord een timbaaltje van de bietentartaar. Leg er een makreelfilet bij en serveer.

 

vishandel schoehijs vishandel schoehijs