20-40 minuten
Bakken,
4 personen
Gamba’s
Voorgerecht
Ingrediënten
• 12 gamba’s, gepeld
• ½ bloemkool of romanesco
• 0,5 dl olie
• Fleur de sel
• Sap en rasp van een citroen
• Bakje pompoenpitten, geroosterd
• 1 rode peper
• 1 ui
• ½ bosje koriander
• ½ bosje munt
• Peper en zout
Marinade voor de gamba’s:
• 0,5 dl olijfolie
• 0,5 dl ketjap
• Gedroogd chilipepertje, verkruimeld
• 3 eetlepels rietsuikerstroop
• 4 eetlepels rijstazijn
• 1-2 teentjes knoflook
Kerriemayonaise:
• 3 eetlepels mayonaise
• 2 eetlepels crème fraiche
• 1 theelepel kerriepoeder
• 1/2 limoen, rasp en sap
Bereiding
Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd in ringetjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Haal de roosjes van de bloemkool los en maak fijn in de keukenmachine. Meng er citroensap, rasp, olijfolie en pompoenpitten doorheen en breng op smaak met fleur de sel en peper. Bak de gesnipperde ui met het rode pepertje en verwarm de bloemkoolcouscous even mee. Meng de ingrediënten voor de marinade en verwarm deze op laag vuur.
Verwijder het darmkanaal van de gamba’s. Bak de gamba’s kort rondom roze. Haal de marinade van het vuur en leg de garnalen erin. Meng de ingrediënten voor de mayonaise.
Maak een timbaaltje van de couscous, leg er 3 garnalen op, druppel er wat van de kerriemayonaise omheen en garneer met koriander en/of munt.