• Verse vis
  • Gebakken vis
  • Visschotels
  • Haring
  • Broodjes
  • Gourmetten
  • Barbecueën
  • Kant en klaar
  • Borrelplank met vis
  • Vacuüm verpakt
  • Iets te vieren?
  • Vis van de maand

Verse makreel gemarineerd in wijn

Wijn is fijn, en al helemaal in dit gerecht gecombineerd met makreel. Je moet voor dit gerecht even geduld hebben, maar het is het waard! Na een paar uur kun jij uiteindelijk van deze heerlijke makreel genieten. Lees stap 3 om te kijken wat je bij dit gerecht kunt…

visrecepten

Gebakken tongfilet met Provençaalse jus

 
0-20 minuten
Koken, 
4 personen
Tong
Hoofdgerecht
Ingrediënten 
• 500 gram tongfilet
• 1 tomaat
• ½ gele paprika
• 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
• 2 theelepels kappertjes
• 3 eetlepels bloem
• 2 theelepels gedroogde…

visrecepten nieuws

Provencaalse mosselen van Sergio Herman

Ingrediënten 2 personen
1.5 kilo verse Zeeuwse mosselen
Olijfolie
1 takje verse tijm
1 takje verse rozemarijn
Handje vers gesnipperde koriander
Vers gemalen zwarte peper
Klont gezouten roomboter
1 glas droge witte wijn
2 teentjes knoflook
Sap van…

visrecepten nieuws

Gebakken schol met tropisch fruitsalsa

Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden. En dat laatste is precies wat je in dit recept gaat doen; bakken met een klein beetje bloem. Doe je…

visrecepten

Kabeljauw met tomaatjes uit de oven

 20-40 minuten
 Oven, 
 4 personen
 Kabeljauw, hoofdgerecht
 
Ingrediënten
600 gram dikke kabeljauwfilet (1 stuk)
4 eetlepels olijfolie
2 grote tenen knoflook, geperst
2 theelepels gemalen komijn
1 eetlepel…

visrecepten

Zalm met prei en tomaat uit de oven

Hoe verser de vis hoe lekkerder het gerecht. Dit gerecht is ook een feestelijk eenpansgerecht. Alles kan in een grote ovenschaal gemaakt worden. Heb je mooie kleine ovenschaaltjes per persoon dan kan je deze ook goed gebruiken. De tomaatjes geven een mooie kleur aan het gerecht en worden door…

visrecepten

Gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus

 20-40 minuten
 Koken, 
 4 personen
 Heilbot
 
Ingrediënten
4 stukken heilbotfilet van 200 gram
2 theelepels vierseizoenen peperkorrels
1 komkommer of grote courgette
50 gram zeekraal
40 gram basilicum
3…

visrecepten

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen

 20-40 minuten
 Koken, 
 4 personen
 Garnalen
 
Ingrediënten
• 250 gram Hollandse garnalen
• 1 kilo witte asperges
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 ui, gesnipperd
• 100 ml droge witte wijn
• 4 eieren, gesplitst
• 50…

visrecepten

Italiaanse bol met pesto en makreel

 0-20 minuten
 Makkelijk
 Overig, 
 4 personen
 Makreel
 
Ingrediënten
4 gerookte makreelfilets
4 Italiaanse bollen
4 el verse pesto alla genovese
25 gram rucola
2 trostomaten, in…

visrecepten

Gebakken schol met tomaat en olijven

 20-40 minuten
 Bakken, 
 4 personen
 Schol
Ingrediënten
600 gram scholfilet
4 eetlepels bloem
½ theelepel paprikapoeder
3 eetlepels (olijf)olie
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel balsamicoazijn of…

visrecepten

Salade van gerookte haring

 0-20 minuten
 Koken, 
 2 personen
 Haring
 
Ingrediënten
100 gram gerookte haring
1 mango
1 spaanse peper
 
Salade van gerookte haring
Bereiding
Snijd de mango in mooie blokjes.
Pluk de haring in en meng deze…

visrecepten

Tapasspiesje van haring, komkommer en radijs

 0-20 minuten
 Overig, 
 4 personen
 Haring
 Hapjes/Amuse
Ingrediënten
• 2 haringen, schoongemaakt
• 1/4 komkommer
• 16 kleine radijsjes
• 32 blaadjes verse basilicum
• 1 eetlepel (rijst)olie
• 1 eetlepel milde…

visrecepten

Zeeduivel met spek en rozemarijn

 20-40 minuten
Bakken
4 personen
Zeeduivel
Ingrediënten
• 600 gram zeeduivel, in 4 stukken
• 8 plakken spek
• 4 takjes rozemarijn
• bloem
• 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
Wikkel om de moten zeeduivel een plak spek en steek er een takje…

visrecepten

Asperges met gerookte zalm en Hollandaisesaus

Wat heb je nodig voor het recept asperges met gerookte zalm
75 gram gerookte zalm per persoon
5 gekookte asperges p.p
1-2 gekookte aardappel p.p
Hollandaise saus
Hoe maak je gekookte asperges met gerookte zalm en hollandaisesaus
Kook de asperges en laat ze…

visrecepten

Forel met limoen en verse kruiden

 20-40 minuten
 Gemiddeld
 Grill/Barbecue, 
 Forel
 Hoofdgerecht
Ingrediënten
• 4 forellen van ongeveer 400 gram
• 2 limoenen
• 25 gram dille
• 25 gram peterselie
• 25 gram tijmblaadjes
• 2 eetlepels olijfolie
• Peper…

visrecepten

Gelakte makreelfilets met tartaar van rode biet

 20-40 minuten
 Gemiddeld
 Grill/Barbecue, 
 4 personen
 Makreel
 Voorgerecht
 
Ingrediënten
• 300 gram makreelfilet
• 1 eetlepel mirin
• 1 eetlepel lichte sojasaus
• 1 grote gekookte biet
• 1 ui
•…

visrecepten

Pikante kabeljauw met wilde rijst

4 personen
25 min
 
Vis
BEVAT PER PORTIE
585 kcal
37 g eiwit
11 g vet
84 g koolhydraten
 
INGREDIËNTEN
400 g witte & wilde rijst
4 stukken kabeljauwfilet van 150 g
2 eetlepels (olijf)olie
1-2 rode pepers, in reepjes
2…

visrecepten

Gamba’s met kerriemayonaise en couscous van bloemkool

 20-40 minuten
 Bakken, 
 4 personen
 Gamba’s
 Voorgerecht
 
Ingrediënten
• 12 gamba’s, gepeld
• ½ bloemkool of romanesco
• 0,5 dl olie
• Fleur de sel
• Sap en rasp van een citroen
• Bakje pompoenpitten,…

visrecepten

Bretonse vissoep met wijting

0-20 minuten
4 personen
Wijting
Voorgerecht
 
Ingrediënten
• 400 gram wijtingfilets in grove stukken
• 2 uien
• 2 teentjes knoflook
• 2 vleestomaten, ontveld en in blokjes
• 1 eetlepel geraspte citroenschil
• 1 venkelknol
• 2 eetlepels…

visrecepten

Clubsandwich met haring en avocado

0-20 minuten
4 personen
Haring
Lunch
Nederlands
Ingrediënten
3 Hollandse nieuwe of zoute haringen
12 sneetjes donker volkorenbrood
2 rijpe avocado’s
Sap ½ citroen
1 klein gekookt bietje
2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
50 gram rucola
Zout…

visrecepten

Neem contact op


Gedempte Gracht 11, Schagen
info@vishandelschoehuijs.nl
0224 212 894

Locatie


Openingstijden


maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag

11.00 -
 9.00 -
9.00 -
9.00 -
9.00 -
 8.30 -

18.00
18.00
18.00
18.00
19.00
16.00
gesloten

Informatie


Over Vishandel Schoehuijs
Nieuws en acties
Contact
Vacature

 

Social media


Vishandel-schoehuijs

Copyright 2022 - Vishandel Schoehuijs
Inloggen | Webbly - mooie websites | Ziber - Website software | Codesign - Website Schagen